Dauliba, un oli d'oliva premium únic i sense pinyol • Blog Dauliba
gener 26, 2017

Dauliba, un oli d’oliva premium únic i sense pinyol

image

A continuació us compartim l’article que ens va dedicar La Vanguardia en l’edició del passat 21 de gener de 2017. La presentació de Dauliba als lectors del diari va coincidir amb la 54a Fira de l’Oli de Les Garrigues que aquest any estrenava denominació: “Fira de l’Oli Qualitat Verge Extra“.

Dauliba, la revolució de l’oli.

Tradició i inovació per a un oli d’oliva únic sense pinyol.

L’oli d’oliva està molt ligat a la cultura i la tradició del Mediterrani, fins al punt que s’ha convertit en un aliment tant quotidià como indispensable en la nostra dieta.

Habitualment s’elabora premsant el pinyol junt amb la carn de l’oliva. Dauliba trenca amb els esquemes i genera un punt d’inflexió en el tradicional món de l’oli.

La responsable de Dauliba és la família Romà, que sempre ha sentit una passió per l’oli que finalment s’ha traduït en un producte gourmet que acaba de llançar al mercat la seva primera producció. Es tracta de la família propietària de l’empresa Romà Infraestructures i Serveis, dedicada principalment a la construcció i l’extracció d’àrids. L’empresa va voler donar un ús addicional als terrenys dels quals extreia la seva matèria primera.

De les oliveres d’Arbeca neix Dauliba. Representa un salt qualitatiu en el sector gràcies a la innovadora iniciativa que consisteix a elaborar oli d’oliva arbequina premsada després d’extreure-li el pinyol. El resultat, un suc d’oliva fi, fruitat i que no deixa indiferent a ningú.

camp oliveres arbeca oli oliva premium dauliba

“Tenim una finca a Arbeca, lloc que va donar nom a les olives arbequines, en la qual decidim plantar oliveres després d’obtenir els àrids, aportant-li un valor afegit i donant sortida a la nostra passió per l’oli d’oliva. En ella produïm les olives arbequines amb les quals elaborem el nostre oli”, explica Marcel Romà.

El principal tret que caracteritza el sabor i les propietats de l’oli Dauliba és que abans de la seva elaboració s’extreu el pinyol de les olives.

Per fer-ho, la direcció de l’empresa va investigar durant un temps fins a trobar la sofisticada maquinària que li permetés efectuar aquest procés sense danyar la matèria primera. Isaura Romà, responsable de la marca, explica el procés: “Collim les olives arbequines quan estan en la seva fase inicial de maduració per potenciar al màxim el sabor de l’oli. A més, ho fem a l’alba perquè estiguin a baixa temperatura fins que arriben al molí, ja que s’ha demostrat que així conserven millor les seves qualitats”.

Collita olives arbequines Lleida oli premium dauliba

Fruitat i diferent

Més que un oli, un veritable suc d’oliva.

Esprémer solament la pasta d’oliva sense pinyol confereix al producte unes qualitats organolèptiques singulars que es tradueixen en un oli més fi i elegant.

Un panell oficial de catadors experts atribueix a Dauliba les principals característiques pròpies d’un oli d’olives verdes i primerenques: alt fruitat d’oliva, verda herba i un toc picant que resulten en un intens sabor molt fi en boca, sense l’astringencia que aporta el pinyol i amb el toc dolç de les olives arbequines, “considerades com una de les millors varietats del món,” sosté Marcel Romà.

suc d'oliva dauliba oli premium arbequina lleida

De producció limitada

Disposar d’un producte diferenciat i únic, fruit del maridatge de la tradició i la innovació, ha fet que l’oli Dauliba es dirigeixi a un públic molt determinat. Qui desitgi provar-lo pot fer-ho adquirint-lo en la botiga online de l’empresa, però l’objectiu de la marca és estar present en l’alta restauració i en les botigues gourmet. “La nostra producció és limitada i no pretenem arribar a un consum massiu, sinó a un perfil de client que apreciï les qualitats del producte, el seu sabor, les seves aromes i els valors que transmet la marca”, ens explica Isaura Romà.

Garantia d’excel·lència

Dauliba ha obtingut òptims resultats en l’anàlisi química duta a terme per un laboratori oficial seguint les normatives espanyoles i europees.

Ampolla oli Dauliba oliva premium arbequina

Presentació cuidada

Aquests valors han fet que la direcció de Dauliba hagi estudiat amb detall el disseny de la marca perquè el consumidor capti, amb solament mirar l’ampolla, que es troba davant un producte diferent

“Hem reinterpretat segles de treball en el camp fins a aconseguir un oli intens de màxima qualitat que vol desafiar als paladars més exigents, per la qual cosa calia dissenyar una marca, un envàs i una presentació d’acord.

Creiem que ho hem aconseguit perquè es tracta d’una ampolla diferent que evoca les mateixes sensacions que tindríem davant un envàs d’alta perfumeria o dels espirituosos més selectes, fent veure al client que té davant alguna cosa més que un senzill oli d’oliva”, afirmen els responsables de l’empresa.

Logotip Dauliba Pometa Gràfica

L’origen del nom dauliba

Molta gent a les comarques de Lleida diu “auliva” a les olives, una expressió que forma part de la tradició i que l’empresa ha volgut recollir a l’hora de batejar el seu suc d’olives. “El nostre nom vol identificar-se amb aquesta paraula i, al mateix temps, donar-li un toc modern modificant la grafia i aconseguint una imatge del logo moderna i harmònica”, ens explica Isaura Romà, qui assegura que l’objectiu és que tant el públic local com l’internacional pugui identificar ràpidament els valors de l’oli d’oliva Dauliba.

No comments yet.

Responsable:

Identitat: ROMÀ INFRAESTRUCTURES I SERVEIS S.A.U.
NIF: A25012386
Adreça postal: AVINGUDA DOCTOR GARCIA TEIXIDÓ, n. 116-25242, MIRALCAMP (LLEIDA)
Telèfon: 973601733
Correu electònic: info@romainfraestructures.com

"En nom de l'empresa tractem la informació que ens facilita per tal d'oferir el servei sol·licitat, realitzar la facturació del mateix. Les dades proporcionades es conservaran mentre es mantingui la relació comercial o durant els anys necessaris per complir amb les obligacions legals. Les dades no se cediran a tercers excepte en els casos en què hi hagi una obligació legal. Vostè té dret a obtenir confirmació sobre si en ROMÀ INFRAESTRUCTURES I SERVEIS S.A.U. estem tractant les seves dades personals per tant té dret a accedir a les seves dades personals, rectificar les dades inexactes o sol·licitar la seva supressió quan les dades ja no siguin necessaris".