Olis Dauliba • dauliba · Oli d'Oliva Verge Premium - Un Oli Sense Pinyol

Dauliba, un maridatge de tradició i innovació.

Creem or líquid per portar al món l’indret que donà nom a les olives arbequines.
Dauliba són segles de treball al camp reinterpretats, forjats, fins a obtenir olis intensos de màxima qualitat.
Dauliba és la necessitat de reinventar el demà, un clar desafiament al teu paladar.

 

 

Cuidem el mínim detall durant tot el cultiu i elaboració.

  • Oliveres equilibrades, oli més saludable.
  • Reg de suport òptim
  • Tractacments només orgànics i naturals
  • Cultiu superintensiu controlat Podem exercir un gran control en aquest tipus de cultiu. I gràcies a això obtenim un oli molt similar i regular cada any. Podem collir abans i això maximitza els beneficis per la salut.
    Tenim la maquinària més sofisticada que minimitza el dany als arbres i ens ajuda a obtenir les olives més fresques. Cada detall compta.
  • Control molt acurat de possibles plagues
  • Condicions naturals òptimes de Les Garrigues El clima mediterrani de Les Garrigues es caracteritza per una intensa radiació solar que genera una energia òptima a les oliveres. L’altura i ubicació idònies, la dificultat climatològica i el sól pobre de la zona també contribueixen a millorar l’equilibri de les oliveres.
image

Olis d’Arbeca, el poble que donà nom a les olives arbequines.

Arbeca és l'indret que donà nom a l'exquisida varietat d'oli d'oliva arbequina.
Segons diu la llegenda, el duc de Medinaceli, que vivia al castell-palau d'Arbeca, la va portar de Palestina al segle XVIII. La promesa d’entregar una moneda de ral de billó per cada olivera plantada (que finalment no complí) n'impulsà el cultiu arreu de la comarca.
Tot i que ja hi havia constància d'oliveres d'aquesta mateixa classe a tot el terme, aquest fet va ser l'inici de l'auge del cultiu d'arbequina per tota la península.
L'arbequina, està considerada com una de les millors varietats d'oliva del món, tant per la producció i regularitat com per la qualitat de l'oli. Per això, plantem i cultivem arbequines. Per això, i perquè som d'Arbeca, és clar.

Oli DaulibaOli dauliba

image

Dauliba és un maridatge de tradició i innovació.

Dauliba està fet amb l’amor i la passió de tota una família. Per tal d’obtenir un oli de la màxima qualitat és important que les olives arribin el màxim de fresques i ben conservades al molí. És per això que collim a trenc d’alba, així aconseguim que la temperatura exterior sigui més baixa. Durant tot el procés de producció la temperatura mai supera els 25ºC. Transportem les olives immediatament després de collir al molí i ho fem en petites quantitats per a que no s’aixafin. Cada detall és clau per obtenir un millor oli.

Imatge on s’observa el pinyol sencer extret prèviament a la molta, en comparació amb les restes de pinyol molturat juntament amb la pasta en el procés habitual

image

Dauliba, un oli únic sense pinyol.

Dauliba és un oli d’oliva verge extra d’oliva 100% arbequina, ecològic i de collita primerenca. A diferència de la resta d'olis, per crear dauliba, extraiem delicadament el pinyol abans de molturar les olives i només elaborem l’oli amb el suc de la polpa. En el procés d’elaboració habitual, en la moltura es trenca l’estructura de l’oliva juntament amb el pinyol per alliberar la part líquida, i en el procés de batuda es separa la pasta de les olives dels altres elements que originarà l’oli. Nosaltres duem a terme la moltura i batuda sense el pinyol. Aquest procés confereix unes qualitats organolèptiques singulars.

image

Més que un oli, un autèntic suc d’oliva.

Extraiem el pinyol per crear un oli més fi i elegant, amb les característiques pròpies de l’oli d’oliva verda i de collita primerenca: un alt fruitat d’oliva i herba verda amb un deix picant i amarg que confereixen un sabor intens però molt fi en boca, amb el toc dolç de les arbequines i sense l’astringència que aporta el pinyol. Dauliba és sens dubte un ingredient gastronòmic que aporta intensitat i personalitat als teus plats.

Aura by daulibaAURA by dauliba

image

Aura, el teu verge extra ecològic de qualitat per cada dia

Aura és un perfil d’oli d’oliva verge extra ecològic madur que prové de la mateixa finca que Dauliba. A diferència de Dauliba, el collim 30 dies més tard i per tant s'elabora amb olives que es troben en una segona fase de maduració. L’oliva d’Aura és menys verda que la de Dauliba i els seus atributs es manifesten de forma menys intensa. No obstant, segueix sent un oli amb personalitat però d'un perfil suau que t'invita a utilitzar-lo diàriament, sigui per cuinar o com a complement gastronòmic que marida amb tots els plats.

image

Procés d'elaboració

A diferència de Dauliba, Aura s’elabora de forma tradicional amb el pinyol de l’oliva. Durant els dies de collita, seguim cuidant al mínim detall el procés d’elaboració, transportem les olives al molí en diverses ocasions per tal que les mateixes arribin fresques i un cop allí seguim els més alts estàndards de qualitat en el procés, elaborant així un excel·lent producte.

image

Organolèptic Aura

Aura és un perfil d’oli dolç, d’un moderat fruitat d’oliva i amb notes de fruits secs, carxofa i tomaquera. Té un petit deix picant i amarg que no resulta gens invasiu. Un perfil d’oli suau i equilibrat però amb presència que pots utilitzar en tots els teus plats.