Oli dauliba · Dauliba: Un oli d'oliva premium sense pinyol

Oli dauliba

image

Dauliba és un maridatge de tradició i innovació.

Una ampolla d'or líquid per portar al món
l'indret que donà nom a les olives arbequines.
Dauliba són segles de treball al camp reinterpretats, forjats,
fins a obtenir un oli intens de màxima qualitat.
Dauliba és la necessitat de reinventar el demà, un clar desafiament al teu paladar.

image
image
image
image

Un oli únic sense pinyol.

Dauliba és un oli d’oliva verge extra d’oliva 100% arbequina, ecològic i de collita primerenca. A diferència de la resta d'olis, per crear dauliba, extraiem cuidadosament el pinyol abans de molturar les olives i només elaborem l’oli amb el suc de la polpa.
Aquest procés confereix unes qualitats organolèptiques singulars.

image

Més que un oli, un autèntic suc d’oliva.

Extraiem el pinyol per crear un oli més fi i elegant, amb les característiques pròpies de l’oli d’oliva verda i de collita primerenca: un fort fruitat d’oliva i herba verda amb un deix picant i amarg que confereixen un sabor intens però molt fi en boca, amb el toc dolç de les arbequines i sense l’astringència que aporta el pinyol.

image

Cuidant el mínim detall durant la producció

Dauliba està fet amb l’amor i la passió de tota una família. Per tal d’obtenir un oli de la màxima qualitat és important que les olives arribin el màxim de fresques i ben conservades al molí. És per això que collim a trenc d’alba, així aconseguim que la temperatura exterior sigui més baixa. Durant tot el procés de producció la temperatura mai supera els 25ºC. Transportem les olives immediatament després de collir al molí i ho fem en petites quantitats per a que no s’aixafin. Cada detall és clau per obtenir un millor oli.

image

Un oli d'Arbeca. El poble que donà nom a les olives arbequines.

Arbeca és l'indret que donà nom a l'exquisida varietat d'oli d'oliva arbequina.
Segons diu la llegenda, el duc de Medinaceli, que vivia al castell-palau d'Arbeca, la va portar de Palestina al segle XVIII. La promesa d'un ral de billó per cada olivera plantada (que finalment no complí) n'impulsà el cultiu arreu de la comarca.
Tot i que ja hi havia constància d'oliveres d'aquesta mateixa classe a tot el terme, aquest fet va ser l'inici de l'auge del cultiu d'arbequina per tota la península.
L'arbequina, està considerada com una de les millors varietats d'oliva del món, tant per la producció i regularitat com per la qualitat de l'oli. Per això, plantem i cultivem arbequines. Per això, i perquè som d'Arbeca, és clar.