L’origen

image

Tota història té un origen. La nostra comença a Arbeca.

Al poble que donà el nom a les olives arbequines, Arbeca, és on des de fa gairebé 30 anys la família Romà hi tenim la finca d'oliveres d’on neix l’oli dauliba. Antigament però, no hi havia ni un arbre. Aquesta finca era d’on extrèiem els àrids de la nostra empresa constructora Romà Infraestructures. Una vegada esgotada l’extracció dels àrids del camp, la família va decidir donar-hi continuïtat i valor mitjançant la restauració de la mateixa i la posterior plantació d’oliveres, fent així realitat la nostra passió pel cultiu de les olives arbequines i la creació d'oli d'oliva verge extra de qualitat. Així començà tot.

image
image
image
image

Del somni de la família Romà a la creació d’un producte únic.

Hem passat un llarg procés des de la concepció del projecte fins a obtenir un oli excel·lent i únic.
En Marcel Romà tenia en ment aquesta idea des de feia més de 20 anys. Si per fer sucs de fruites traiem el pinyol i obtenim el suc de la polpa, perquè no provar-ho amb les olives? El Marcel i la seva neboda Isaura, juntament amb l’ajuda de tota la família Romà, vam decidir començar a impulsar el projecte.

Teníem clar el que volíem, la concepció d’un suc, un oli espremut sense pinyol, fet de pura polpa i que en provar-lo ens transportés al camp i a l’aroma de les olives recent collides. Però és evident que per fer un oli diferent, cal dedicar-hi esforços i investigar durant prou temps fins a trobar la fórmula. I sobretot, cal disposar de l’adequada sofisticada maquinària. Finalment ho teníem. Una màquina creada especialment per nosaltres que aniria pelant l’oliva fins aconseguir separar-ne la carn del pinyol i premsar-ne només la carn, característica única de l'oli dauliba.

image

Només amb cura i amor es pot fer un gran producte

Dauliba és un oli en procés de conversió a l'agricultura ecològica i de collita primerenca. Per fer-lo, collim les olives arbequines quan estan en la seva fase inicial de maduració per potenciar-ne al màxim el sabor. A més, ho fem a trenc d'alba perquè les olives estiguin sempre a baixa temperatura per sota de 20 graus fins l'arribada al molí, així conservem millor les seves qualitats i obtenim un millor oli.

image

L’origen del nom i de l’ampolla

A Lleida diem “auliva” a les olives, una expressió que forma part de la tradició i que hem volgut recollir en el nostre oli. Afegint la “b” de les arbequines i d’Arbeca i donant així harmonia a la grafia, vam crear el nom de dauliba. Un autèntic suc d’auliva. El disseny de l’ampolla representa la reinvenció d’un producte tradicional com és l’oliva amb el toc d’innovació que el procés de producció de dauliba representa. Una oliva de sempre, però desestructurada. En el disseny l’oliva desprèn dues ales. La superior representa l’extracció del pinyol, i la inferior el suc que cau de l’oliva després d’aquesta extracció. Un disseny cridaner i atrevit que neix de la profunda inspiració, i sobretot, de la passió.